Η Προσέγγισή μας

Από την πρώτη σας επίσκεψη στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan είστε το επίκεντρο μιας αφοσιωμένης ομάδας ειδικών που θα εξατομικεύσουν κάθε πτυχή της θεραπείας ανάλογα με τη μοναδική σας περίπτωση.

Η εξειδικευμένη αυτή ομάδα εκτός από τους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους περιλαμβάνει: τμήμα ιατρικής φυσικής, αποτελούμενο από ακτινοφυσικούς εξειδικευμένους στις τελευταίες τεχνολογίες της ακτινοθεραπείας, τεχνολόγους ακτινοθεραπείας, νοσηλευτικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης, η ομάδα μας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις άλλες ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, όπως οι ουρολόγοι και οι παθολόγοι ογκολόγοι αλλά και οι ακτινολόγοι και οι παθολογοανατόμοι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα λάβετε την πιο εξατομικευμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες. Η άρτια αυτή συνεργασία υπογραμμίζεται και ενδυναμώνεται από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του εξειδικευμένου προσωπικού όλων των ιατρικών ειδικοτήτων στα Ογκολογικά Συμβούλια του Νοσοκομείου.

Οι υπερσύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές και οι ικανότητες ιατρών με εκπαίδευση σε κέντρα αναφοράς της Ευρώπης και των Η.Π.Α. εξασφαλίζουν τη στόχευση των όγκων με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, χορηγώντας τη μέγιστη ποσότητα ακτινοβολίας με τις ελάχιστες βλάβες στα υγιή κύτταρα.

(για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον τεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Metropolitan εδώ)

Στο Νοσοκομείο Metropolitan προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, συμπεριλαμβανομένων:

  • Τρισδιάστατη σύμμορφος ακτινοθεραπεία (Three Dimensional Conformal Radiotherapy - 3D-CRT)
  • Ακτινοθεραπεία διαμορφούμενης έντασης (Intensity Modulated Radiotherapy - IMRT)
  • Η IMRT επιτρέπει στους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους να αυξήσουν τη δόση στον προστάτη μέχρι και τα 86 Gy, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους γειτονικούς υγιείς ιστούς. Η τεχνική αυτή είναι η μόνη που επιτρέπει την ασφαλή αύξηση της δόσης πέραν των 76 Gy με κλασσική κλασματοποίηση ή την αύξηση της δόσης με υποκλασματοποίηση (μεγαλύτερες ημερήσιες δόσεις ακτινοβολίας).
  • Το Memorial Sloan-Kettering Cancer Center έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία με αυτήν την τεχνική και μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της θεραπείας με υψηλές δόσης ακτινοθεραπείας με IMRT σε δύο μεγάλες σειρές με περισσότερους από 1000 ασθενείς [6, 7], αναφέροντας ποσοστά ελέγχου της νόσου από 70% έως 98% ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου των ασθενών.
  • Επίσης, η IMRT μπορεί να επιτρέψει τη χορήγηση υψηλών δόσεων σε κλινικά ύποπτους πυελικούς λεμφαδένες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το λεπτό έντερο.
  • Ακτινοθεραπεία υπό απεικονιστική καθοδήγηση (Image Guided Radiotherapy - IGRT)
  • Δυνατότητα σύντηξης (fusion) των εικόνων της αξονικής τομογραφίας σχεδιασμού με εικόνες μαγνητικής τομογραφίας (MRI) ή μαγνητικής φασματοσκοπίας (MRI Spectroscopy)
  • Ενδοϊστική Βραχυθεραπεία προστάτη με εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων (LDR) και με εφαρμογή ενδοϊστικών καθετήρων (HDR)