Η Προσέγγισή μας

Από την πρώτη σας επίσκεψη στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Metropolitan είστε το επίκεντρο μιας αφοσιωμένης ομάδας ειδικών που θα εξατομικεύσουν κάθε πτυχή της θεραπείας ανάλογα με τη μοναδική σας περίπτωση.

Η εξειδικευμένη αυτή ομάδα εκτός από τους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους περιλαμβάνει: τμήμα ιατρικής φυσικής, αποτελούμενο από ακτινοφυσικούς εξειδικευμένους στις τελευταίες τεχνολογίες της ακτινοθεραπείας, τεχνολόγους ακτινοθεραπείας, νοσηλευτικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης, η ομάδα μας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις άλλες ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται στη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα, όπως οι χειρουργοί μαστού και οι παθολόγοι ογκολόγοι αλλά και οι ακτινολόγοι, οι πυρηνικοί ιατροί, οι παθολογοανατόμοι και οι μοριακοί βιολόγοι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα λάβετε την πιο εξατομικευμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες.

Οι υπερσύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές και οι ικανότητες ιατρών με εκπαίδευση σε κέντρα αναφοράς της Ευρώπης και των Η.Π.Α. εξασφαλίζουν τη στόχευση των όγκων με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, χορηγώντας τη μέγιστη ποσότητα ακτινοβολίας με τις ελάχιστες βλάβες στα υγιή κύτταρα.

Στο Νοσοκομείο Metropolitan προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένων:

  • Τρισδιάστατη σύμμορφος ακτινοθεραπεία (Three Dimensional Conformal Radiotherapy - 3D-CRT)
  • Ακτινοθεραπεία διαμορφούμενης έντασης (Intensity Modulated Radiotherapy - IMRT)
  • Μερική ακτινοβόληση του μαστού (Accelerated Partial Breast Irradiation - APBI) με ενδοϊστική Βραχυθεραπεία (HDR)

Η APBI πραγματοποιείται 1 έως 4 εβδομάδες μετά την αφαίρεση του όγκου και οι καθετήρες παραμένουν στη θέση τους για 8-10 ημέρες.

Η APBI έχει ένδειξη σε γυναίκες οι οποίες:

  • Είναι 50 ετών ή μεγαλύτερες
  • Έχουν όγκο μικρότερο από 3 εκατοστά
  • Έχουν καθαρά χειρουργικά όρια
  • Δεν έχουν διήθηση μασχαλιαίων λεμφαδένων

Σε σχέση με την κλασσική ακτινοθεραπεία, η APBI έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Η APBI χορηγείται δύο φορές την ημέρα για μια περίοδο 5-7 ημερών, ενώ η κλασσική ακτινοθεραπεία διαρκεί συνήθως 6 εβδομάδες
  • Η ακτινοβολία συγκεντρώνεται στους ιστούς που περιβάλουν την κοιλότητα της λοβεκτομής, αποφεύγοντας τους υγιείς ιστούς και τα γειτονικά σημαντικά όργανα όπως η καρδιά και οι πνεύμονες