Στις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου οι ακτινοβολίες γίνονται 5 φορές την εβδομάδα (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) και διαρκούν 6 ή 7 εβδομάδες. Στις «παρηγορητικές» θεραπείες η διάρκεια είναι μικρότερη, συνήθως δύο με τρεις εβδομάδες.

Η συνολική δόση της ακτινοβολίας και ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτώνται από το μέγεθος, τη θέση και το είδος του όγκου που έχετε, τη γενική σας υγεία και από τις άλλες θεραπείες στις οποίες πιθανόν έχετε υποβληθεί.

Χρησιμοποιώντας μικρές δόσεις ακτινοβολίας κάθε μέρα για πολλές μέρες αντί για λίγες και μεγάλες δόσεις, βοηθάμε στην προστασία των υγιών ιστών στην περιοχή της θεραπείας. Επίσης, τα σαββατοκύριακα που δεν γίνεται θεραπεία δίνεται η ευκαιρία στα φυσιολογικά κύτταρα να αναρρώσουν.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε όλες τις προγραμματισμένες συνεδρίες για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από τη θεραπεία σας. Χάνοντας συνεδρίες και καθυστερώντας την ολοκλήρωση της θεραπείας μπορεί να έχετε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η δραστικότητα της ακτινοθεραπείας.