Οι b1ofus (νέοι κατά του καρκίνου) δημιουργήθηκαν με σκοπό να ενισχύσουν και να προωθήσουν ένα πολύ σημαντικό έργο που γίνεται εδώ και 26 χρόνια από τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων.

Το έργο αυτό έχει στόχο την ενημέρωση πάνω σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση του καρκινοπαθούς, την ψυχολογική στήριξη του ασθενούς και της οικογένειάς του, καθώς και την οικονομική και ενδονοσοκομειακή του στήριξη.

Η πρώτη γνωριμία των b1ofus, με τον Όμιλο έγινε στις 7 Απριλίου 2001. Σ' εκείνη τη συνάντηση ανταποκρίθηκαν αρκετοί νέοι άνθρωποι.

Το κίνητρο για τους περισσότερους από εμάς να συμμετέχουμε σε μία εθελοντική δράση όπως είναι οι b1ofus ήταν αρχικά καθαρά προσωπικό. Κάποιοι είχαμε επαφή με τον καρκίνο στο άμεσο περιβάλλον μας (οικογενειακό ή φιλικό) και κάποιοι είχαμε απλά την ανάγκη να μάθουμε περισσότερα. Σίγουρα όμως όλοι μας, μέσα από τη συμμετοχή μας συνειδητοποιήσαμε ότι τελικά αυτό που μας ενώνει και μας έφερε εδώ, ήταν η διάθεσή μας να προσφέρουμε. Και αυτό είναι που χαρακτηρίζει το νέο εθελοντή μέλος των b1ofus: Η ειλικρινής διάθεση για προσφορά.

Για τον περισσότερο κόσμο ο καρκίνος είναι συνδεδεμένος με πόνο και θάνατο. Ίσως φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο για κάποιον που έχει αυτή την αντίληψη για τον καρκίνο ή μία προηγούμενη δυσάρεστη εμπειρία, να έλθει και να συμβάλει εθελοντικά στο έργο μίας τέτοιας ομάδας. Και αρκετοί από εμάς την ίδια στάση είχαμε και την ίδια αντίληψη.

Ωστόσο μέσα από τη συμμετοχή μας στους b1ofus και τον Όμιλο Εθελοντών Κατά Του Καρκίνου, συνειδητοποιήσαμε ότι καρκίνος δε σημαίνει απαραίτητα θάνατος και ολοένα περισσότερο αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της ενημέρωσης και τον τεράστιο ρόλο της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπισή του.

Καθημερινά βλέπουμε ότι θεραπεία και καρκίνος μπορούν να συμβαδίζουν. Καθημερινά συναντούμε παραδείγματα που δείχνουν ότι καρκίνος - ποιότητα ζωής και νέο ξεκίνημα δεν πρέπει να είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Όλα αυτά όμως που γίνονται πίστη για μας, δυστυχώς έρχονται σε αντίθεση με μία παγιωμένη αντίληψη και εικόνα του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτό μας γεμίζει πάθος, όρεξη και δύναμη να εμπλακούμε ακόμη περισσότερο και να καλέσουμε κι' άλλους νέους κοντά μας, για να ενημερώσουμε υπεύθυνα, να απομυθοποιηθεί ο καρκίνος και να σωθούν περισσότερες ζωές.

Για να γίνεις ένας από εμάς και για περισσότερες πληροφορίες τηλεφώνησε στα:
6932-474716, 210-4181641
ή στείλε το μήνυμά σου στην εξής διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.