Η παροχή ογκολογικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας απαιτεί τόσο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό όσο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ακριβώς όπως ο καθένας που έχει ένα νυστέρι δεν είναι ένα παγκόσμιας κλάσης χειρουργός, έτσι και η διαθεσιμότητα του σύγχρονου εξοπλισμού είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί, για την εξασφάλιση περίθαλψης υψηλής ποιότητας.

Κάθε ένα από τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω πρέπει να εξασφαλίζεται από ειδικό, έμπειρο προσωπικό.

Ο ακτινοθεραπευτής ογκολόγος είναι ο εξειδικευμένος ιατρός που θα σας ενημερώσει για το αν η ακτινοθεραπεία πρόκειται να σας ωφελήσει.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Hospital θα εξετάσουμε όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με την ασθένειά σας και αποτελούν ενδείξεις για ακτινοθεραπεία ή μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματά της. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται: ανασκόπηση της παρούσας νόσου, προηγούμενο ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό, φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες και καθημερινές συνήθειες. Θα ακολουθήσει η απαραίτητη φυσική εξέταση και η μελέτη των απεικονιστικών εξετάσεων που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι εκείνη την ημέρα.

Τελειώνοντας, και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, θα συζητήσουμε τα πιθανά οφέλη και κινδύνους που έχει η ακτινοθεραπεία για εσάς και θα απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις μπορεί να σας δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Φυσικά, αν σκεφτείτε οποιαδήποτε ερώτηση μετά το τέλος της επίσκεψης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας απαντήσουμε.

Αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις προκειμένου να καθοριστεί η θεραπεία σας, θα κανονίσουμε ώστε αυτές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Καθόσον όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, παρακαλούμε να είστε προετοιμασμένος/η να διαθέσετε τουλάχιστον μία ώρα για τη συμβουλευτική σας επίσκεψη. Μην πιστέψτε ποτέ ότι όλοι οι γραμμικοί επιταχυντές προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα και ότι η ποιότητα του ιατρικού και τεχνικού προσωπικού δεν είναι εξαιρετικά σημαντική.