Οι ακτινοθεραπείες γίνονται σε δύο γραμμικούς επιταχυντές Varian ® τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητες για πολλαπλές ενέργειες ακτινοβόλησης, περιστροφικής (RapidArc) και δυναμικής ακτινοθεραπείας διαμορφούμενης έντασης (IMRT), στερεοτακτικής ακτινοθεραπείες (SRS, SBRT), θεραπείας ηλεκτρονίων και 2D/3D απεικονιστικής καθοδήγησης στη θέση θεραπείας (IGRT).

Οι συνεδρίες της ακτινοθεραπείας γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, την ίδια ώρα, για όσες εβδομάδες αποφασίσει ο γιατρός σας. Κατά την πρώτη συνεδρία στο δωμάτιο θεραπείας θα παραβρίσκονται ο γιατρός σας, ο ακτινοφυσικός και οι τεχνολόγοι ακτινοθεραπείας. Πριν από κάθε συνεδρία οι τεχνολόγοι θα σας τοποθετούν κάθε φορά στη θέση θεραπείας με τον ίδιο τρόπο που έγινε στην προσομοίωση. Ο γιατρός σας θα παρακολουθεί σε τακτά διαστήματα τη θεραπεία σας.

Πριν από την πρώτη συνεδρία και στη συνέχεια σε τακτά διαστήματα θα λαμβάνονται ακτινογραφίες ή αξονικές τομογραφίες (IGRT) προκειμένου να επιβεβαιώνεται ότι η θέση της θεραπείας σας είναι σωστή.

Μετά την ακριβή τοποθέτησή σας στη θέση θεραπείας οι τεχνολόγοι βγαίνουν από το δωμάτιο, κλείνουν την πόρτα και ξεκινάνε τη θεραπεία. Θα παραμείνετε στο δωμάτιο για περίπου 15 λεπτά. Ο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να γίνει με ακρίβεια η τοποθέτηση του σώματός σας. Η ακτινοβόληση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Παρόλο που είστε μόνος/η κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι τεχνολόγοι σας παρακολουθούν μέσω κάμερας και σας ακούνε από μικρόφωνο. Αν αισθανθείτε πολύ άβολα και χρειάζεστε βοήθεια μπορείτε να μιλήστε στους τεχνολόγους. Μπορούν να κλείσουν το μηχάνημα και να μπουν να σας δουν οποιαδήποτε στιγμή, αν αυτό είναι απαραίτητο.